Filetlapje in ketjap-sinaasappelsaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de handsinaasappel met warm water goed schoon en wrijf droog. Rasp 1 el van de schil af af en schil de sinaasappel dik, zodat al het wit weg is. Snij de partjes los tussen de vliesjes. Hou apart.
  • 2 Kruid het vlees met peper en zout . Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en laat uitdampen op keuken papier.
  • 3 Verhit olie of boter in de pan en bak de filetlapjes mooi bruin.. Voeg de sjalot snippers toe en bak ze even mee. Roer sinaasappelsap, ketjap, sherry en basterdsuiker door elkaar, totdat de suiker geheel is opgelost en schenk dit geheel bij het vlees. Laat het vlees in enkele minuten gaar en zacht worden.
  • 4 Voeg de sinaasappelpartjes toe en warm ze even mee.. Verdeel het vlees en de saus over 4 borden en bestrooi met de geroosterde amandelen.

Filetlapje in ketjap-sinaasappelsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Friszure cheesecake met sinaasappelcompote
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Varkensfilet met biet
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrild filetlapje met rozemarijnblokjes en salade
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerpasta met filetlapje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld filetlapje met spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept