varkenshaasje met spekjes en tiense mosterd

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de spekblokjes in wat geklaarde boter samen met de gesnipperde ui. Schep alles behalve de boter en het vrijgekomen vet uit de pan. Braad daarin het varkenshaasje aan alle kanten goed aan. Kruid met wat nootmuskaat, peper en zout. Laat verder braden en voel geregeld met het plat van een vork of het vlees bijna gaar is, het moet lichtroze blijven. Zodra het gaar is, haal je het varkenshaasje uit de pan en wikkel je het in aluminiumfolie.
  • 2 Blus het kookvocht met een flinke geut vleesbouillon. Laat even inkoken en voeg twee lepeltjes Tiense mosterd toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Om er helemaal een Tiens streekgerecht van te maken, mag daar, voor de liefhebber, nog een half klontje suiker bij.
  • 3 Wil je de saus nog wat dikker, dan kan je ze binden met bruine roux of enkele blokjes koude boter.
  • 4 Voeg de gebakken spekblokjes bij de saus en houd warm.
  • 5 Snijd het varkenshaasje in medaillons. Leg er een paar in een boogje op een groot, rond, voorverwarmd bord.
  • 6 Giet er wat saus rond.
  • 7 Op zijn best: met een gestoofd en gekaramelliseerd witloofstronkje, wat lenteworteltjes en broccoli en een aardappelgratin

varkenshaasje met spekjes en tiense mosterd is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept