1 Snij het kapje van de broodjes en hol beide helften uit. Bestrijk licht met olijfolie en maal wat peper en zout in de binnenkant. Zet de helften een 5 tal minuutjes in een oven van 200 graden,
2 Verwarm 1 el boter en fruit de sjalot met de paprikablokjes zacht en voeg de kruiden naar smaak toe. Voeg de champignonplakjes toe en laat ze meebakken, totdat ze vocht loslaten.
3 Voeg dan de rest van de boter toe en laat smelten. Dan mag de bloem erbij met de bouillon , terwijl je goed roert totdat je een glad geheel hebt. Voeg dan de kookroom toe met de peterselie en de ham blokjes en laat alles iets indikken, totdat je voor jouw smaak de juiste dikte hebt.
4 Haal de brood helften uit de oven en vul ze met de ragout. Werk af met het blaadje peterselie, dat je achter de hand hebt gehouden. Serveer eventueel met wat salade. Of serveer een soep vooraf. Ik maakte de geroosterde tomatensoep.
Broodje gevuld met champignon ragout is een recept van Solo Open Kitchen