1 Meng het paneermeel en de melk in een kom. Laat het mengsel gedurende een tiental minuutjes rusten tot alle melk opgenomen is door het paneermeel.
2 Verwarm in een grote braadpan 1 el olijfolie en 1 el boter op gemiddelde warmte. Bak de ui glanzend gedurende een vijftal minuten. Voeg de look en oregano toe en laat nog 2 minuten mee sauteren.
3 Meng het gehakt, het ei en het gesauteerd mengsel in een grote kom en kruid het vleesmengsel af met peper en zout. Voeg het geweekte paneermeel toe en doormeng het geheel goed.
4 Maak met behulp van een eetlepel gelijke vleesballetjes.
5 Verhit de braadpan opnieuw, voeg hierbij indien nodig nog wat olijfolie en boter toe, en bak de gehaktballetjes op een gemiddeld vuur mooi bruin. Houd de balletjes na het bakken warm terwijl je de saus maakt.
6 Voeg 4 el boter toe aan de braadpan en meng van zodra de boter gesmolten is de bloem er doorheen tot het geheel goudbruin is. Voeg dan onder constant roeren de vleesbouillon toe. Laat het geheel even sudderen
7 Voeg de room, de Worcestershire saus en de mosterd toe en laat het geheellichtjes indikken. Voeg daarna de gehaktballetjes terug toe en laat het geheel nog een tiental minuten rustig pruttelen onder gesloten deksel.
8 Serveer op een bedje van tagliatelle en garneer met bieslook