1 Echt een herfst pannetje dit gerecht met de kleuren van de herfst, rood, geel, groen en bruin en alles uit één pan, als je de champignons laat slinken tezamen met de groente.
2 Meng het gehakt met 2 el mosterd, het ei, 15 gram fijngesnipperde liefst bladpeterselie( was hier uitverkocht en daarom nam ik mijn toevlucht tot fijne krulpeterselie) en 1 el paprikapoeder.
3 Draai balletjes ter grootte van een walnoot.
4 Neem een wok of hapjespan en wrijf deze met een weinig olie even in. Bak de balletjes rondom bruin, haal uit de pan en zet opzij.
5 Bak in dezelfde pan de paprikareepjes , de ui , knoflook op hoog vuur en laat slinken. Bak in een andere pan ondertussen de champignonplakjes totdat ze mooi bruin zijn en geen vocht meer afgeven.
6 Voeg de champignons en de tomatenpuree toe aan de pan met paprika en bak even mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer alles door.
7 Voeg de gehaktballetjes, de room en het water toe en roer weer goed door. Laat dit geheel een 10-tal minuutjes pruttelen, totdat de balletjes gaar zijn.
8 Strooi vlak voor het serveren de gesnipperde peterselie erover.