Zoek
Terrine van griet en gerookte zalm
8
60 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 g grietfilet
2 eiwitten
2 dl light room
zout
Solo Vloeibaar voor de vorm
peper
citroensap
400 g gerookte zalm sneetjes
2 eierdooiers
2 eetlepels water
40 g Solo
3 eetlepels witte wijnazijn
zout
kappertjes
gehakte dille
Bereiding
1
Mix de griet fijn, meng met de light room en de eiwitten en breng op smaak met peper en zout.
2
Strijk een terrine vorm in met de Solo Vloeibaar en bedek de bodem en de wanden met de zalm en laat de sneetjes over de randen hangen.
3
Doe er de grietbereiding in en dek af met de overhangende zalm.
4
Zet in een warmwaterbad en laat minstens 40 minuten op 180° C garen.
5
Klop de eierdooiers los met het water en de azijn in een warmwaterbad tot een lichtgele massa.
6
Voeg de gesmolten Solo beetje bij beetje toe en roer steeds goed om.
7
Breng op smaak met peper en zout, dille en de kappertjes.
Terrine van griet en gerookte zalm is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept