1 Schil de witte asperges en kook ze gedurende 10 min. in 1 liter water. Koel ze vervolgens in ijswater en laat uitlekken.
2 Kook de groene asperges gedurende 7 à 8 minuten. Giet ze af en pureer ze onmiddellijk. Breng op smaak met peper en zout.
3 Halveer de zalmfilets in dikte en snij ze cirkelvormig in een diameter van 8,5 cm;
4 1 cm meer dan de diameter van de springvorm van 7,5 cm die later gebruikt wordt om het gerecht in pasteivorm te krijgen.
5 Braad de zalmfilets lichtbruin in olijfolie.
6 Smeer de springvorm(en) in met olijfolie en vul ze in de volgende volgorde: zalmfilet, een dun laagje groene aspergepuree en daarop 2 zodanig versneden asperges dat ze een egale laag in de springvorm(en) vormen.
7 Herhaal deze volgorde van zalmfilet/puree/asperges. Plaats de springvorm(en) gedurende 10 min. in de oven op 180°C.
8 Voor de saus: Breng het kookvocht van de witte asperges met de Solo Vloeibaar aan de kook en voeg de safraan en koriander toe.
9 Laat het geheel inkoken tot de helft is gereduceerd. 1
0 Neem de pan van het vuur en voeg de fijngemalen walnoten toe, samen met de verse koriander. 1
1 Breng het geheel op smaak met peper en zout. 1
2 Plaats op een voorverwarmd bord de springvorm en haal deze voorzichtig weg. 1
3 Deel de twee resterende asperges per bord in drie en garneer ze kruisgewijs rondom het pasteitje. 1
4 Maak het geheel af met de saus rondom het pasteitje en over de asperges.
Pasteitje van asperges met zalmfilets is een recept van Solo Open Kitchen