Pasteitje van asperges met zalmfilets

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de witte asperges en kook ze gedurende 10 min. in 1 liter water. Koel ze vervolgens in ijswater en laat uitlekken.
  • 2 Kook de groene asperges gedurende 7 à 8 minuten. Giet ze af en pureer ze onmiddellijk. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Halveer de zalmfilets in dikte en snij ze cirkelvormig in een diameter van 8,5 cm;
  • 4 1 cm meer dan de diameter van de springvorm van 7,5 cm die later gebruikt wordt om het gerecht in pasteivorm te krijgen.
  • 5 Braad de zalmfilets lichtbruin in olijfolie.
  • 6 Smeer de springvorm(en) in met olijfolie en vul ze in de volgende volgorde: zalmfilet, een dun laagje groene aspergepuree en daarop 2 zodanig versneden asperges dat ze een egale laag in de springvorm(en) vormen.
  • 7 Herhaal deze volgorde van zalmfilet/puree/asperges. Plaats de springvorm(en) gedurende 10 min. in de oven op 180°C.
  • 8 Voor de saus: Breng het kookvocht van de witte asperges met de Solo Vloeibaar aan de kook en voeg de safraan en koriander toe.
  • 9 Laat het geheel inkoken tot de helft is gereduceerd. 1
  • 0 Neem de pan van het vuur en voeg de fijngemalen walnoten toe, samen met de verse koriander. 1
  • 1 Breng het geheel op smaak met peper en zout. 1
  • 2 Plaats op een voorverwarmd bord de springvorm en haal deze voorzichtig weg. 1
  • 3 Deel de twee resterende asperges per bord in drie en garneer ze kruisgewijs rondom het pasteitje. 1
  • 4 Maak het geheel af met de saus rondom het pasteitje en over de asperges.

Pasteitje van asperges met zalmfilets is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met citroen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Indische pasteitjes
60 min -
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pasteitje met stroganoffragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept