1 Dep de vis goed droog. Kruid de vis en wentel in de bloem. De overtollige bloem wat afkloppen en lichtjes in smeren met Solo.
2 Gril de vis zodat er vierkantjes opkomen. Maak de sojascheuten en de shii-take schoon. Snij de champignons in fijne reepjes.
3 Stoof de sojascheuten en de shii-take champignons apart in Solo. Voeg ze daarna samen en kruid met tamari en peper en zout .
4 Kook de aardappeltjes met de pel. Pel ze en halveer in de breedte.
5 Snijd het uiteinde recht zodat de aardappeltjes kunnen blijven rechtstaan.
6 Hol ze lichtjes uit en vul op met de geitenkaas, en peper en zout.
7 Halveer de passievruchten, hol ze uit en laat het vruchtvlees kort opkoken met een geutje water. Zeef de saus en voeg dan de Noilly prat en de witte wijn erbij en laat inkoken. Voeg dan de room toe, werk op met klontjes boter en breng op smaak met peper en zout.
8 Leg de sojascheuten in het midden van het bord en de gegrilde vis er bovenop.
9 Dresseer de saus rondom, leg de aardappeltjes tegen de rand van het bord en versier de vis met een schijfje citroen en het kruidenboeketje.
Gegrilde Alaska Pollak met sojascheuten is een recept van Solo Open Kitchen