2 Spoel het preiwit en snij het fijn. Laat het kort stoven in boter gekruid met peper en zout.
3 Plet de tomaten. Snij de champignons in fijne plakjes. Versnipper de bieslook en snij de basilicum.
4 Verwarm de oven voor op 180°. Olie een boterpapier in.
5 Leg in het midden van de rechter helft wat gestoofde prei.
6 Leg de zalm erop, overstrooi met champignons, tomaat, bieslook, basilicum en peper en zout.
7 Besprenkel het geheel met Noilly en vouw het papier dicht tot een papillot.
8 Laat op een ingeöliede ovenplaat garen in de oven gedurende 10 à 12 minuten.
9 Bereid de beurre blanc: stoof de versnipperde sjalotten in wat Solo, zonder te kleuren. 1
0 Bevochtig met witte wijn en vermouth en voeg tijm en laurier toe. Laat de saus inkoken, voeg dan een scheutje light room toe en laat nogmaals inkoken. 1
1 Zeef de saus, werk op met een klontje Solo en breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Niet meer laten koken! 1
2 Dresseer de papillot op een warm bord. Open hem aan tafel en overgiet dan met wat beurre blanc.