Zalm met spek in papillot

2
27 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Omwikkel de vis met het gerookt spek.
  • 2 Spoel het preiwit en snij het fijn. Laat het kort stoven in boter gekruid met peper en zout.
  • 3 Plet de tomaten. Snij de champignons in fijne plakjes. Versnipper de bieslook en snij de basilicum.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°. Olie een boterpapier in.
  • 5 Leg in het midden van de rechter helft wat gestoofde prei.
  • 6 Leg de zalm erop, overstrooi met champignons, tomaat, bieslook, basilicum en peper en zout.
  • 7 Besprenkel het geheel met Noilly en vouw het papier dicht tot een papillot.
  • 8 Laat op een ingeöliede ovenplaat garen in de oven gedurende 10 à 12 minuten.
  • 9 Bereid de beurre blanc: stoof de versnipperde sjalotten in wat Solo, zonder te kleuren. 1
  • 0 Bevochtig met witte wijn en vermouth en voeg tijm en laurier toe. Laat de saus inkoken, voeg dan een scheutje light room toe en laat nogmaals inkoken. 1
  • 1 Zeef de saus, werk op met een klontje Solo en breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Niet meer laten koken! 1
  • 2 Dresseer de papillot op een warm bord. Open hem aan tafel en overgiet dan met wat beurre blanc.

Zalm met spek in papillot is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papillot van dorade op Thaise wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm in papillot à la caprese
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept