Risotto met grote garnalen

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de courgette en de paprika en snijd ze in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de ontvelde tomaten. Hak ook de sjalot en de knoflook fijn en stoof ze kort in een derde van de margarine.
  • 2 Voeg daarna de rijst toe en bak hem onder voortdurend roeren mee tot de korrels glazig worden. Schenk er vervolgens de wijn en het water bij en voeg ook de bouillonblokjes toe. Laat de rijst met het deksel op de pan rustig garen. Het vocht zal helemaal opgenomen worden door de rijst.
  • 3 Verhit ondertussen een derde van de margarine en bak de paprika- en courgetteblokjes krokant. Breng ze op smaak met peper en zout.
  • 4 Strijk de grote garnalen in met de resterende margarinr en bak ze kort in een hete pan. Kruid ze eveneens met peper en zout.
  • 5 Roer de gebakken groente onder de risotto en voeg ook de blokjes tomaat toe. Verdeel de groenterisotto over diepe borden leg er telkens twee garnalen op. Werk eventueel af met een takje groen.

Risotto met grote garnalen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept