Zoek
Poonfilet met voorjaarsgroenten
10
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1.25 kg wortelen
1.5 blokje Knorr Finessegroentebouillon
laurier
zout
papavergraantjes
250 g Solo
1 flesje light room
1 koffielepel maïzena
20 poonfilets
peper
2 grote aardappelen
1 ei
1 kg erwten
bladerdeeg (1 vel)
2 citroenen
Bereiding
1
Maak de wortelen schoon en pers ze om het sap eruit te halen.
2
Los het hele bouillonblokje op in 5 dl water.
3
Voeg het wortelsap, het laurierblaadje, peper en zout toe.
4
Laat tot de helft inkoken.
5
Kook de erwtjes en de aardappelen in water met de rest van het bouillonblokje.
6
Bereid intussen de garnering voor: neem een rond vel bladerdeeg.
7
Snijd met een mes stroken van 2 cm breed.
8
Draai deze in een streng en smeer ze in met licht geklopt ei en bestrooi met papavergraantjes.
9
Schuif ze ten slotte 10 minuten in een voorverwarmde over van 180°C. 1
0
Wanneer de erwtjes gaar zijn, laten uitlekken en duw door een zeef . 1
1
Voeg hierbij een klontje Solo en eventueel nog een beetje room. 1
2
Breng verder op smaak en hou warm. 1
3
Wanneer het wortelsap is ingekookt, voeg je hierbij de room en laat indikken en hou warm. 1
4
Bestrijk de poonfilets langs de vellant lichtjes met bloem, kruid met peper en zout.1
5
Laat de filets in de hete Solo bakken (eerst langs de velkant en dan omdraaien, en daarna van het vuur af laten verder bakken.)
Poonfilet met voorjaarsgroenten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Curry van varkenshaas met voorjaarsgroenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met voorjaarsgroenten
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmpakketje met voorjaarsgroenten
35 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige spaghetti met voorjaarsgroenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode poonfilet en tomaatjes uit de oven met kruidenboter
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode poonfilet met amandelkorst licht-pikante
120 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart van poonfilet en tomaat
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode poonfilet met pompoenpulp
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept