Zoek
Gevulde sardines
2
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 verse sardines, panklaar
2 ansjovisfilets in olie
2 teentjes knoflook
1 roode spaanse peper
2 afgestreken eetlepes vloeiende bloem
olijfolie
2 eetlepels gehakte peterselie
peper, zout
Bereiding
1
Laat de ansjovisfilets uitlekken, snij ze in stukjes.
2
Pel en hak de knoflookteentjes.
3
Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes, snij het in stukjes.
4
Vermeng dat alles met de gehakte peterselie.
5
Snij de kop van de sardines.
6
Snij met een scherp mes de visjes op de buikzijde van de kop tot staart open.
7
Haal er voorzichtig de graat uit.
8
Spoel de visjes met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
9
Vul ze met het ansjovismengsel.1
0
Druk ze goed toe en steek eventueel een houten prikkertje door het lijf om ze goed dicht te houden.1
1
Haal ze door de bloem.1
2
Bak ze op een matig vuur, in een pan in ruim wat olijfolie, 2 tot 3 minuten aan elke kant.1
3
Laat ze uitlekken op keukenpapier.1
4
Leg er partjes citroen bij en serveer meteen.
Gevulde sardines is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken taco's met sardines
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwiches met rillette van sardines
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Sardinemousse met paprika's en limoen
35 min
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept