3 Leg de diepgevroren scampi's 2 min in heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog. meng de bloem mt 1 eetl boter
4Voorbereiding
5 Verhit 1 eetl olijfolie in een braadpan (of een wok) en bak er de scampies aan beide zijden goudbruin in (+/- min aan elke zijde). Kruid met peper en zout en haal ze uit de pan.
6 Doe opnieuw een eetl olijfolie in de pan en snipper er de sjalot en het knoflookteentje in. Roer om.
7 Doe de paprikareepjes in de pan en laat ze even stoven. Kruid met provencaalse kruiden.
8 Voeg de tomatenblokjes toe. Laat opnieuw 2 a 3 min stoven. Kruid met peper en zout, cayennepeper en paprika. Bind indien nodig met het mengsel van boter en bloem, beetje bij beetje toevoegen.
9 Doe nu de scampi's opnieuw in de pan en roer goed om. Schep in individuele ovenschaaltjes.1
0 Bestrooi met geraspte parmezaan en vervolgens met gemalen mozarella. Besprenkel met olijfolie.1
1 Afwerking1
2 Laat licht kleuren onder de grill en dien onmiddellijk op met stokbrood of ciabatta. Indien u de schoteltjes op voorhand bereid hebt, laat ze dan eerst 10 min opwarmen in een oven vna 200°C alvorens ze te kleuren