Gegratineerd scampipannetje

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kan volledig op voorhand klaargemaakt worden
  • 2
    Voorbereiding
  • 3 Leg de diepgevroren scampi's 2 min in heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog. meng de bloem mt 1 eetl boter
  • 4
    Voorbereiding
  • 5 Verhit 1 eetl olijfolie in een braadpan (of een wok) en bak er de scampies aan beide zijden goudbruin in (+/- min aan elke zijde). Kruid met peper en zout en haal ze uit de pan.
  • 6 Doe opnieuw een eetl olijfolie in de pan en snipper er de sjalot en het knoflookteentje in. Roer om.
  • 7 Doe de paprikareepjes in de pan en laat ze even stoven. Kruid met provencaalse kruiden.
  • 8 Voeg de tomatenblokjes toe. Laat opnieuw 2 a 3 min stoven. Kruid met peper en zout, cayennepeper en paprika. Bind indien nodig met het mengsel van boter en bloem, beetje bij beetje toevoegen.
  • 9 Doe nu de scampi's opnieuw in de pan en roer goed om. Schep in individuele ovenschaaltjes.1
  • 0 Bestrooi met geraspte parmezaan en vervolgens met gemalen mozarella. Besprenkel met olijfolie.1
  • 1 Afwerking1
  • 2 Laat licht kleuren onder de grill en dien onmiddellijk op met stokbrood of ciabatta. Indien u de schoteltjes op voorhand bereid hebt, laat ze dan eerst 10 min opwarmen in een oven vna 200°C alvorens ze te kleuren

Gegratineerd scampipannetje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scampipannetje, romige saus met mango en kokosmelk
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampipannetje met artisjok en paprika
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-scampipannetje
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd Scampipannetje
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep met gegratineerd groentestokbrood
23 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd bloemkooltje met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof uit de oven
30 min-
Bekijk recept
Gegratineerd witloof
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept