Scampi uit ons moestuintje

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 1 L water aan de kook met peper en zout, leg de nog diepgevroren scampi erin, en wanneer het water opnieuw aan de kook komt, vuur uitdraaien en de scampi ongeveer 5 min in dit vocht laten garen. Uitnemen en opfrissen met koud water. Pellen.
  • 2 Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Stoof de sjalot in boter tot glazig, voeg de prei toe + 1/2 bouillonblokje, laat al roerend stoven. Leg de scampi op dit bedje, laat even meewarmen, overgiet met de jenever of cognac en flambeer kort. 1 koffielepel currypoeder en room toevoegen. Al roerend nog een 5-tal min laten garen. Op het laatst de tomatenblokjes eronder roeren, en gehakte bieslook.
  • 3 Opdienen met gekookte rijst of stokbrood

Scampi uit ons moestuintje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept