Lotte of staartvis met fijne kruidensaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng water aan de kook met zout, peper en gesneden ui, voeg er de wijn, wortel, tijm en laurier bij, pocheer hierin de vis gedurende 25 min (tegen het koken). Haal ze uit en houd ze warm. Giet 1/2 L van de bekomen visbouillon door een zeef in een kookpannetje, bind met roux, breng op smaak met citroensap en neem van het vuur. Nu beetje bij beetje de boter onder de saus roeren, alsook de 2 eierdooiers, voeg op het allerlaatst de kruiden bij de saus. Opdienen met kleine gekookte aardappeltjes, versier met schijfjes citroen en eventueel halve maantjes in bladerdeeg

Lotte of staartvis met fijne kruidensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-panpizza met lamsworstjes en kruidensaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met chorizo en tomaatjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met Italiaanse groenten en kip
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse winterstoof met komijnenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Noedelsoep met eend en jodiumhoudende bouillon
Bekijk recept
Pot-au-feu met lotte
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lotte met tomaat en groenten
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
lotte op oostendse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept