Scampi du chef

6
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdoe het harnas van de scampi’s en haal het darmkanaal eruit.
  • 2 Snij het wit van de porei zeer fijn, en ook de ajuin zeer fijn snijden (flinterdun).
  • 3 Bak de scampi’s aan in de boter maar opgelet “niet te lang” (aanbakken niet laten garen) op tijd omdraaien,
  • 4 Giet de wijn bij de vis tot deze net onder staat, en laat een paar minuten sudderen en haal de vis uit het nat en houdt warm.
  • 5 Doe nu de fijngesneden porei en ajuin bij het vocht en laat doorkoken tot je de helft over hebt, doe de room erbij en laat opnieuw inkoken, afkruiden met pezo en een mespunt saffraan
  • 6 Eventueel de saus binden met een beurre-manie (dit is half boter en half bloem vermengen tot een gladde pasta).
  • 7 Opdienen met ofwel rijst of frans brood

Scampi du chef is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chef's groenten met sjalot-tijmboter
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk op wijze van de chef
0 min
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon Van De Chef
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood Van De Chef
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept