scampi in tomatensaus

2
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De scampi’s pellen en darmkanaal verwijderen (inkeping op de rug maken). De tomaten pellen en ontpitten, alleen het vruchtvlees gebruiken. De boter bruinen op een middelmatig vuur, de fijngesneden sjalotjes toevoegen, teentjes look persen of fijnsnijden en toevoegen aan de sjalotjes. Lichtjes laten bruinen en dan de scampi toevoegen. Scheutje sherry toevoegen, en kruiden met curry, paprika, peper & zout. Scampi uit de pan halen en warm houden, de tomaten en drie koffielepels tomatenpuree in de pan doen. Goed roeren en zachtjes laten sudderen. Room toevoegen, proeven en indien wat bitter wat suiker toevoegen. De scampi op een bord dresseren en overgieten met de saus, bestrooien met gehakte peterselie en enkel takjes koriander, opdienen met stokbrood, als hoofdgerecht 16 scampi nemen en opdienen met rijst.

scampi in tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept