Zoek
Kabeljauwballetjes ‘cotonou'
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g gedroogde vis ( 1 nacht in water geweekt)
250 g kabeljauwfilet
2 eieren
1 kopje tarwebloem
0.25 l melk
1 ui fijngesneden
1 teentje knoflook fijngehakt
zwarte peper
paneermeel
3 eetlepels Solo Vloeibaar
1 bosje peterselie
1 citroen
Bereiding
1
Pocheer de geweekte vis gedurende 20 minuten in weinig water.
2
Verdeel vervolgens in stukjes en snij de kabeljauw ook klein.
3
Klop de eieren luchtig op.
4
Voeg de tarwebloem onder voortdurend roeren toe.
5
Voeg nadien de melk in kleine scheutjes toe.
6
Roer ten slotte het uitje, de knoflook en een mespuntje zwarte peper eronder.
7
Voeg nu de vis toe en roer alles nog eens goed om.
8
Als het mengsel te vochtig is, kan je er wat paneermeel bij doen.
9
Laat de massa afkoelen.1
0
Vorm twaalf balletjes van het vismengsel en rol deze door paneermeel. 1
1
Verhit de Solo en bak de balletjes hierin tot ze mooi bruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. 1
2
Werk af met peterselie en schijfjes citroen.
Kabeljauwballetjes ‘cotonou' is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauwballetjes met tomatensaus
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept