Zoek
Zalmburger met koriander
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4X 150 gr verse zalm
4X 50 gr gerookte zalm
vers gemalen zwarte peper
zeezout
100 ml room
2 el verse koriander
1 rode ui
1 ei
20 kers tomaatjes
2 el suiker
1 el balsamico azijn
200 ml kippenbouillon
4 el boter
Bereiding
1
Pureer de gerookte zalm met de room en het ei
2
Snij de verse zalm in kleine blokjes en meng met de gepureerde gerookte zalm
3
Kruiden met peper en zout
4
Fijngesneden ui en koriander toevoegen
5
Verdeel in 4 porties en bak de burgers in wat olijfolie met boter
6
Om een mooie vorm te houden kan je de burgers in een dresseerring aandrukken en zo bakken
7
Kerstomaatjes met basamico en suiker in een pan laten caramelliseren
8
Blus het aanbaksel met de kippenbouillon en laat even inkoken
9
Voeg er de koude boter aan toe en maak er een schuimige massa van met de staafmixer.1
0
Serveer de Zalmburgers met aardappeltjes en de kerstomaatjes, versier met wat platte peterselie of rucola, waterkers...1
1
Ook lekker tussen een broodje of een pita broodje met extra groentjes en rode ui ringen
Zalmburger met koriander is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmburger met limoen en dille
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise curry met zalm & zalmburgers
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige zalmburger met wasabisaus
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmburger met bietjes en komkommer
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept