Gegrilde zalm met kroketjes van koolraap

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontpit de olijven en snij ze klein.
  • 2 Voeg de kappertjes, het citroensap, de vissaus en 6 eetlepels olijfolie toe.
  • 3 Roer goed door.
  • 4 Schil de aardappels en de koolraap en snij ze in stukken.
  • 5 Kook ze in water gaar in zo'n 20 minuten.
  • 6 Giet af, laat drogen of stoom droog.
  • 7 Scheid één ei.
  • 8 Pureer de aardappels en de koolraap met een knijper of in de groentemolen.
  • 9 Voeg de eidooier, de Solo, peper en zout door de puree. Laat afkoelen. 1
  • 0 Klop het andere ei los. 1
  • 1 Vorm van de koude puree aardappelkroketjes. 1
  • 2 Haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het fijne broodkruim.1
  • 3 Bak er niet teveel tegelijk in olie van 180 °C tot ze goudbruin zijn. 1
  • 4 Laat uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in een oven van 70 °C. 1
  • 5 Verhit een beetje Solo in een pan. 1
  • 6 Bak de zalm 2 minuten aan iedere kant.1
  • 7 Bestrooi met wat zout en peper. 1
  • 8 Serveer de vis op een bord en bestrijk met de olijvenbereiding. 1
  • 9 Garneer met goudbruine kroketjes.

Gegrilde zalm met kroketjes van koolraap is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept
Lasagne van koolraap en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept