Geroosterde lijnbaars met bittere kruiden

4
180 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin met het konfijten van de paprika’s. Verwarm de oven voor op 165 °C. Verwijder het vel van de paprika’s met een schilmesje. Snij de paprika’s in vier en haal er de pitten uit. Leg ze op een diepe bakplaat. Breng op smaak met wat fleur de sel, het looksap, de eetlepel tijmblaadjes. Sprenkel er wat Solo Vloeibaar over en bak 30 minuten in de warme oven. Konfijt daarna de tomaten. Verminder de oventemperatuur tot 100 °C. Maak met een mesje een kruisvormige inkeping aan de bovenkant van de tomaten. Dompel de tomaten vijf seconden onder in kokend water en verwijder dan de schil. Snij ze in vier, verwijder de pitten. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en leg daarop de tomaten. Kruid met peper, zout, een beetje suiker en konfijt ze in de warme oven gedurende 2,5 uur. Voor de basilicumolie: mix 4 tot 6 basilicumblaadjes fijn in 0,5 dl druivenpitolie en laat dit mengsel een half uur rusten in de koelkast. Hak de rucolasla, salie, de rest van de basilicum, en de champignons fijn en meng alles. Leg dit mengsel tussen de baarsfilets. Rol er de sneetjes pancetta rond en maak ze vast met touw. Voor het roosteren van de baars: verhoog de oventemperatuur tot 200 °C. Verwarm wat olie in een braadpan, voeg er twee teentjes knoflook aan toe en twee takjes tijm. Leg de baarsfilet hierop en laat de filet aan alle kanten bruinen. Bak de baars gedurende 6 minuten af in de warme oven. Bedruip constant met het braadvocht. Haal de baars uit de oven en snij hem in vier porties. Verdeel de gekonfijte paprika’s en tomaten over de borden, leg op elk bord een baarstournedos. Besprenkel met de basilicumolie. Serveer meteen.

Geroosterde lijnbaars met bittere kruiden is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept