1 Snijd de courgettes, wortelen en sluimererwten met behulp van een dunschiller in fijne lange reepjes. Kook ze beetgaar.
2 Snipper de sjalotten fijn.
3 Dompel de tomaten enkele tellen in kokend water en laat ze ‘schrikken’ in koud water (= emonderen).
4 Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de pitjes; snijd ze vervolgens in blokjes.
5 Stoof de tomaten samen met de gesnipperde sjalotten aan. Voeg naar eigen smaak geperste knoflook toe en laat zacht sudderen. Kruid met peper en zout.
6 Mix de basilicum met de geraspte parmezaan, de pijnboompitten en de olie tot een geurige pesto.
7 Kook de pasta beetgaar, giet hem af en lepel er een beetje olie over. Meng met de groetenreepjes.
8 Dep de sint-jakobsvruchten goed droog en rijg ze op spiesjes.
9 Kruid ze met peper en zout en bak ze kort in hete Solo.1
0 Leg een flinke schep pasta in het midden van het bord en schik op ieder een spiesje.1
1 Lepel de pesto en de tomaten rond de pasta en werk af met rucola.1
2
Spiesje van sint-jakobsvruchten en pesto is een recept van Solo Open Kitchen