Pittige scampi

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi en verwijder het darmkanaal, spoel af en dep droog.
  • 2 Doe alle overige ingrediënten in een gesloten pot en schud goed (deze marinade kan je in de koelkast zeker 3 weken bewaren en nog eens gebruiken voor scampi of andere vis op de BBQ).
  • 3 Leg de scampi in de marinade en zet in de koelkast gedurende 12 uur.
  • 4 Steek de scampi op houten of metalen prikkers en gril ze kort op de BBQ.
  • 5 Dien op met verse tartaarsaus en een stukje gegrild stokbrood ingewreven met knoflook.
  • 6 Tartaarsaus: 200 gr mayonaise, 1 gesnipperde rode ui, 1 eetlepel kappertjes, 4 eetlepels verse gehakte tuinkruiden (basilicum, peterselie, bieslook, kervel), 1 eetlepel sherry, 1eetlepel ketchup (facultatief).
  • 7 Alles onder mekaar mengen.

Pittige scampi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept