Saté met zalm en scampi

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg houten spiesjes steeds 15 min. in ijskoudwater, om verbranding te verkomen.
  • 2 Snij de zalm in blokjes en marineer ze 15 min. in de frambozenazijn, vermengd met honing en een snuifje zout. Spoel de courgette, haal er met een parisiennelepeltje 12 bolletjes uit, of snij dobbelsteentjes. Meng de sojasaus met de oestersaus en marineer er de scampi en de courgettebolletjes in. Prik afwisselend zalm, scampi met daarin een bolletje courgette op spiesjes. Rooster de spiesjes 12 tot 15 min. op de BBQ of grill, draai regelmatig om. Halveer de citroenen en gril ze even mee. Serveer de spiesjes met de kruidenboter en de citroenen, en met een stukje stokbrood, eventueel geroosterd en bestreken met een teentje knoflook.

Saté met zalm en scampi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min- Nagerecht
Bekijk recept
Biefstuk-auberginespies
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept