1 Schil de onderkant van de asperges met een dunschiller.
2 Kook de asperges in ruim gezouten water gedurende ongeveer 8 minuten. Giet af en spoel onder koud water tot ze volledig koud zijn, bewaar 4 eetlepels van het kookwater.
3 Laat de boter smelten in een pan, hou apart.
4 Doe de eierdooiers in een sauspannetje met dikke bodem, voeg 4 eetlepels witte wijn en 4 eetlepels kookwater van de asperges toe, kruiden met pezo.
5 Zet op een zacht vuur en klop voordurend met een garde door de eiermassa.
6 Op een gegeven moment wordt tijdens het kloppen de bodem van het pannetje zichtbaar, dan gaat het pannetje onmiddellijk van het vuur.
7 We binden dan de Hollandse saus door de gesmolten boter in een straaltje bij de eieren te laten vloeien, terwijl we blijven kloppen met de garde. Verwarm al kloppend de saus, maar laat zeker niet aan de kook komen.
8 Giet al roerend het sap van de halve citroen bij de saus, voeg ook de garanlen toe.
9 Hou de saus even warm.1
0 Warm de asperges even op in kokend gezouten water.1
1 Leg de asperges op een theedoek en vervolgens op warme borden, overgiet met de Hollandaise met garnalen, werk af met gehakt bieslook.
Groene asperges met grijze garnalen is een recept van Solo Open Kitchen