1 Pocheer in een niet te grote kookpot de scharrolletjes in een mengsel van gelijke hoeveelheden witte wijn en water met een klontje solo en pezo.
2 Als ze gaar zijn, uit pot halen en het vocht laten inkoken tot een geconcentreerd extract.
3 Mornaysaus:
4 Smelt de solo in een sauspan, voeg de ui ui toe en laat zacht worden, voeg de gehakte champignons toe, dek af en laat 5 minuten stoven. Roer er de bloem door om het vocht op te nemen en giet er dan straalsgewijs de warme bouillon bij, blijven roeren. Ga verder met de melk en en laat inkoken tot een dikke saus. Kruid met nootmuskaat, pezo. Voeg het geconcentreerde kookvocht van de visrolletjes toe en schep er 5 eetlepels van de gratinmix door.
5 Hak de spinazie, beboter een ovenschaal met solo vloeibaar en bedek de bodem met een dikke laag spinazie. Schik er de visrolletjes op en overgiet met de saus. Bestrooi met gratinmix en plaats in een voorverwarmde van 180°.
6 Als de bovenkant gegratineerd is uit de oven halen.
7 Serveer met gekookte aardappelen of puree.
8 Bestrooi de rolletjes met gehakte peterselie.
Tongscharrolletjes met Mornaysaus is een recept van Solo Open Kitchen