1 Snij het wit van de prei in ringen van ongeveer 0,5 cm. Laat 1 eetlepel solo smelten in een brede kookpan en doe er de preiringen in. Kruid met pezo en zet het deksel op de pan. Laat gedurende 5 minuten op een zacht vuur stoven.
2 Schik dan de zalmmoten op de prei, kruid met pezo. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 15 minuten zachtjes garen.
3 Klop intussen de mascarpone met het ei en 1 dl melk tot een gladde mengeling. Neem de zalmmoten uit de pan en doe 3/4 van het mascarponemengsel bij de prei. Roer goed om en laat even warmen.
4 Giet de prei in een brede, diepe ovenschaal. Schik er de zalmmoten op en lepel er de rest van de mascarponemengeling over. Laat lichtjes kleuren onder de grill.
5 Dien onmiddellijk op met aardappelpuree of tagliatelle.
Licht gegratineerde zalmmoten met mascarpone is een recept van Solo Open Kitchen