Licht gegratineerde zalmmoten met mascarpone

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het wit van de prei in ringen van ongeveer 0,5 cm. Laat 1 eetlepel solo smelten in een brede kookpan en doe er de preiringen in. Kruid met pezo en zet het deksel op de pan. Laat gedurende 5 minuten op een zacht vuur stoven.
  • 2 Schik dan de zalmmoten op de prei, kruid met pezo. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 15 minuten zachtjes garen.
  • 3 Klop intussen de mascarpone met het ei en 1 dl melk tot een gladde mengeling. Neem de zalmmoten uit de pan en doe 3/4 van het mascarponemengsel bij de prei. Roer goed om en laat even warmen.
  • 4 Giet de prei in een brede, diepe ovenschaal. Schik er de zalmmoten op en lepel er de rest van de mascarponemengeling over. Laat lichtjes kleuren onder de grill.
  • 5 Dien onmiddellijk op met aardappelpuree of tagliatelle.

Licht gegratineerde zalmmoten met mascarpone is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Radijssalade met sinaasappel en abrikozen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes met kaneel-limecrème
15 min Nagerecht
Bekijk recept