2 Kook de aardappeltjes in gezouten water gedurende 15 minuten.
3 Giet af en laat wat afkoelen. Snijd de krieltjes in twee en houd bij.
4 Snijd de tomaten in schijfjes.
5 Trek de blaadjes van 2 rozemarijntakjes. Hak de blaadjes grof.
6 Steek een takje rozemarijn en een fijn gehakt teentje knoflook in de pladijs.
7 Kruid met peper en zeezout ook de binnenkant van de vis.
8 Bestrijk een grote ovenschotel met ruim olijfolie.
9 Leg de pladijs in het midden van de schotel. 1
0 Leg er de aardappelen rond. Bedek de vis zelf met schijfjes tomaat. Bestrooi de schotel met drie fijn gehakte teentjes knoflook. Bestrooi ook met de gehakte blaadjes rozemarijn. Overgiet alles met een streepje olijfolie. 1
1 Schuif de vis in de voorverwarmde oven, laat 10 tot 15 minuten braden. 1
2 Overgiet een paar keer met het braadvocht. Haal de gare vis uit de oven en bestrooi met fijn gehakte peterselie.