Pladijs met rozemarijn

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 210°.
  • 2 Kook de aardappeltjes in gezouten water gedurende 15 minuten.
  • 3 Giet af en laat wat afkoelen. Snijd de krieltjes in twee en houd bij.
  • 4 Snijd de tomaten in schijfjes.
  • 5 Trek de blaadjes van 2 rozemarijntakjes. Hak de blaadjes grof.
  • 6 Steek een takje rozemarijn en een fijn gehakt teentje knoflook in de pladijs.
  • 7 Kruid met peper en zeezout ook de binnenkant van de vis.
  • 8 Bestrijk een grote ovenschotel met ruim olijfolie.
  • 9 Leg de pladijs in het midden van de schotel. 1
  • 0 Leg er de aardappelen rond. Bedek de vis zelf met schijfjes tomaat. Bestrooi de schotel met drie fijn gehakte teentjes knoflook. Bestrooi ook met de gehakte blaadjes rozemarijn. Overgiet alles met een streepje olijfolie. 1
  • 1 Schuif de vis in de voorverwarmde oven, laat 10 tot 15 minuten braden. 1
  • 2 Overgiet een paar keer met het braadvocht. Haal de gare vis uit de oven en bestrooi met fijn gehakte peterselie.

Pladijs met rozemarijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Vissoep
Voorgerecht
Bekijk recept
Goujons van pladijs met tartaarsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pladijs (schol) met bospaddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept