Geflambeerde Sint Jakobsschelpdieren met Ricard

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst. Maak de prei schoon en snijd het wit fijn. Stoof het preiwit zachtjes in olie, zonder te kleuren. Meng pezo door de bloem. Wentel de schelpdieren door de bloem, bak ze snel in een pan met antiaanbaklaag, blus de warmte in de pan met Ricard of pernod. Laat de vlam in de pan komen en kleur de schelpdieren aan beide zijden. Neem ze uit de pan. Giet visfumet en room in de pan en laat koken tot er een dikke vloeistof over is, kruiden met pezo. Voeg de gestoofde prei toe en op het laatste de schelpdieren. Schik de gekookte rijst in het midden van vier warme borden, leg hierop de schelpdieren, strooi hierover de garnalen. Napeer de preisaus over de Sint Jacobsvruchten en garnalen, versier met fijngesneden bieslook en een snuif cayennepeper.

Geflambeerde Sint Jakobsschelpdieren met Ricard is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bordje Met Drie Amuses
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
griet met een ricardsausje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi'S In Knoflook Olie
10-20 min -
Bekijk recept
scampi in room
10 min
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept