1 Twee inkepingen maken in de kop van de tomaten, de tomaten 10 tellen in kokend water dompelen, verfrissen in ijskoud water, vel en de zaden verwijderen. Het vlees in blokjes snijden. De paprika doormidden snijden, het zaad verwijderen en het vlees in fijne blokjes snijden. Ui en knoflook versnipperen en stoven in olijfolie tot de ui glazig is. De scampi kort meebakken, uit de pan halen. Giet een scheut cognac in de hete pan en laat het vuur in de pan slaan (pas op voor de vlam, niet onder de dampkap). Voeg blokjes tomaat en paprika toe en stoof de groenten kort. Doe de curry en ketchup in de pan en roer alles om. Voeg de room toe en breng de saus al roerende aan de kook, kruid af met pezo.
2 Scampi in de saus leggen, even omroeren.
3 Dien op met geroosterde toast of Frans brood, eventueel ingestreken met een teentje knoflook
Geflambeerde scampi met pikante tomatenroomsaus is een recept van Solo Open Kitchen