Gepocheerde tongfilets in witte wijnsaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze droog.
  • 2 Breng de bouillon tot bijna aan het kookpunt. Leg de filets voorzichtig in de bouillon, deze niet laten koken. Zet dus het vuur laag en laat de vis zachtjes gaar worden. De filets zijn in circa 5 minuten gaar. Haal de filets voorzichtig uit het kookvocht en houd ze warm.
  • 3 Voeg bij het pocheervocht een 50 ml droge witte wijn en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg zoveel allesbinder toe dat de saus mooi dik wordt. Voeg een tl mosterd toe, scheutje room toevoegen, kruiden met pezo, en goed roeren.
  • 4 Leg de tongfilets op zeer warme borden, facultatief, garnalen over de filets strooien en de filets naperen met de warme saus.
  • 5 Lekker met aardappel/broccolipuree.

Gepocheerde tongfilets in witte wijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept