Gebakken zeetong met noten

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de krenten gedurende 15 min weken in wat lauw water.
  • 2 Bak alle noten gedurende 2 tot 3 minuten op in een pannetje met antikleeflaag. Giet de noten over in een vijzel. Voeg de uitgelekte rozijnen toe. Stamp alles in stukjes.
  • 3 Peper en zout de zeetongen. Draai ze daarna even in de bloem. Tik er telkens de overtollige bloem af.
  • 4 Laat de pan goed warm worden op het fornuis. Giet er een scheut olijfolie in en leg er een klontje Solo bij. Bak de vis in de pan op hoog vuur gedurende 4 minuten per kant.
  • 5 Schep de vissen uit de pan en houd even warm in een lauwe oven.
  • 6 Doe de noten en rozijnen in de pan. Laat 1 minuut zacht opbakken. Voeg het sap van de halve citroen toe en roer over de bodem om alle smaakstoffen los te maken. Laat van het vuur af nog een klontje Solo uitsmelten in de pan.
  • 7 Overgiet de zeetongen met de saus en noten. Werk af met gehakte peterselie.

Gebakken zeetong met noten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept