1 Laat de krenten gedurende 15 min weken in wat lauw water.
2 Bak alle noten gedurende 2 tot 3 minuten op in een pannetje met antikleeflaag. Giet de noten over in een vijzel. Voeg de uitgelekte rozijnen toe. Stamp alles in stukjes.
3 Peper en zout de zeetongen. Draai ze daarna even in de bloem. Tik er telkens de overtollige bloem af.
4 Laat de pan goed warm worden op het fornuis. Giet er een scheut olijfolie in en leg er een klontje Solo bij. Bak de vis in de pan op hoog vuur gedurende 4 minuten per kant.
5 Schep de vissen uit de pan en houd even warm in een lauwe oven.
6 Doe de noten en rozijnen in de pan. Laat 1 minuut zacht opbakken. Voeg het sap van de halve citroen toe en roer over de bodem om alle smaakstoffen los te maken. Laat van het vuur af nog een klontje Solo uitsmelten in de pan.
7 Overgiet de zeetongen met de saus en noten. Werk af met gehakte peterselie.