Pizza met scampi

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°.
  • 2 Pel de scampi en verwijder het zwarte darmkanaal.
  • 3 Bak de scampi heel kort aan in wat olijfolie en kruid met pezo.
  • 4 Mix de tomaten uit blik met de knoflook, olijfolie, enkele druppels tobasco (hoeveelheid naar eigen smaak) en de Provençaalse kruiden, kruid met pezo.
  • 5 Snijd de romatomaten in heel fijne plakjes.
  • 6 Bestrijk de pizzabodems met de tomaten saus, schik er de tomatenplakjes op, bestrooi met geraspte kaas en verdeel er de scampi over.
  • 7 Zet de pizza gedurende 10 à 15 minuten in de warme oven.
  • 8 Bestrooi met grofgesneden rucola.
  • 9 Serveer met een lekker glaasje chianti of valpolicella.1
  • 0 Tip: i.p.v. geraspte kaas kan men ook heel dunne plakjes mozzarella op de romatomaten leggen, gekruid met zwarte peper en zeezout uit de molen.

Pizza met scampi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept