1 Hak de ui fijn. Snijd de courgette tweemaal door in de lengte. Snijd het pittige hart van de courgette weg. Er blijven 4 stukken schil met een halve cm vruchtvlees over. Snijd deze stukken in blokjes van een halve cm.
2 Laat de ui en courgette gedurende een kwartier zacht stoven in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
3 Stoom of kook het griesmeel gaar zoals op het pakje staat aangegeven. Maak de korrels goed luchtig met een vork en meng er een klontje Solo onder. Meng dan het griesmeel met de peterselie en de stukjes ui en courgette. Houd even warm.
4 Vooraf hebben we de vis in stukjes van 4 cm gesneden. Leg ze in een kommetje. Voeg paprikapoeder, olijfolie, peper en zout toe.
5 Meng en zet in de koelkast. Laat een kwartier marineren.
6 Steek de vis op houten spiezen, afwisselend met stukjes ui en paprika.
7 Gril de visspiezen op de hete grill, gedurende 6 minuten aan elke kant.
8 Voor de saus: meng de munt met de azijn en de bruine suiker. Breng het water aan de kook en giet dit bij het muntmengsel. Roer tot de suiker is opgelost. Kruid met peper en zout en laat even afkoelen. Serveer bij de gegrilde vis en de couscous.