Zoek
Vispannetje
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 stukken zalmfilet (elk 40 gr)
4 stukken kabeljauw (elk 40 gr)
4 stukken pollak (elk 40 gr)
1 zeetong, enkel de filets
150 gr gepelde grijze garnalen
400 ml visfumet
50 ml droge witte wijn
75 gr solo, bakken en braden
75 gr bloem
125 gr champgnons naar keuze, in vier gesneden
3 stengels wit van prei, in stukjes gesneden
100 gr geraspte kaas
solo, bakken en braden
citroensap
peper&zout (pezo)
solo vloeibaar
Bereiding
1
Verwarm de oven met grill voor op 200°.
2
Spoel de vis onder koud water en dep droog.
3
Breng de witte wijn en de visfumet aan de kook, zet het vuur lager en leg de vis erin.
4
Pocheer de vis halfgaar en haal hem uit het vocht.
5
Smelt de 75 gr solo en voeg de bloem toe, meng en laat al roerend drogen, niet kleuren, om de bloemsmaak te verwijderen (=roux).
6
Voeg beetje bij beetje het pocheervocht toe, meng en laat de saus indikken op een zacht vuur, kruid met pezo.
7
Stoof de champignons gaar in wat solo en kruid met pezo en citroensap naar eigen smaak. Voeg ze met het vocht toe aan de saus.
8
Stoof de prei gaar in een heel klein beetje solo, kruid met pezo.
9
Boter 4 ovenschaaltjes in met solo vloeibaar, leg de prei in de ovenschaaltjes, schik hierop de vis.1
0
Voeg de garnalen met de saus en giet deze over de vis, bestrooi met gemalen kaas.1
1
Gratineer in de voorverwarmde oven tot er een mooi bruin korstje op het vispannetje komt.1
2
Serveer met aardappelpuree.
Vispannetje is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Mediterraan vispannetje
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJslands vispannetje
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaans vispannetje
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollands vispannetje
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterraan vispannetje
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJslands vispannetje
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaans vispannetje
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollands vispannetje
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept