Koulibiac van zalm

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de champignons schoon en snij ze fijn. Pel de sjalotten, hak ze fijn en laat ze glazig worden in wat olijfolie. Voeg er de champignons bij en bak ze 3 min. Kruid met peper en zout. Kook 2 eie¬ren hard. Kook de rijst in zout water. Bedek de bakplaat van de oven met bakpa¬pier. Leg er een plak bladerdeeg op. Spreid daarover eerst een laag rijst, een twee¬de laag met de helft van het champignon¬mengsel en daarop de helft van de zalm in plakjes. Erbovenop komen schijfjes hardgekookt ei, gevolgd door de rest van de zalm en tenslotte de rest van het champignonmengsel. Kruid met peper en wat zout. Bedek het geheel met de tweede plak bladerdeeg. Druk het deeg aan de randen goed aan met een vork. Bestrijk het deeg met de losgeklopte dooier van het laatste ei. Bak de koulibiac 15 à 20 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Het deeg moet mooi gerezen en een goud¬geel zijn.

Koulibiac van zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Rusland: Koulibiac
30-60 min -
Bekijk recept