1 Maak de champignons schoon en snij ze fijn. Pel de sjalotten, hak ze fijn en laat ze glazig worden in wat olijfolie. Voeg er de champignons bij en bak ze 3 min. Kruid met peper en zout. Kook 2 eie¬ren hard. Kook de rijst in zout water. Bedek de bakplaat van de oven met bakpa¬pier. Leg er een plak bladerdeeg op. Spreid daarover eerst een laag rijst, een twee¬de laag met de helft van het champignon¬mengsel en daarop de helft van de zalm in plakjes. Erbovenop komen schijfjes hardgekookt ei, gevolgd door de rest van de zalm en tenslotte de rest van het champignonmengsel. Kruid met peper en wat zout. Bedek het geheel met de tweede plak bladerdeeg. Druk het deeg aan de randen goed aan met een vork. Bestrijk het deeg met de losgeklopte dooier van het laatste ei. Bak de koulibiac 15 à 20 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Het deeg moet mooi gerezen en een goud¬geel zijn.