1 Los de visbouillonblokjes op in 2 l kokend water. Voeg er tijm, laurierblaadjes, peterselie, jeneverbessen, de grofgesneden ui en wortel aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Kook alles even flink door en laat de bouillon dan 1 u op matig vuur trekken. Zeef de visbouillon. Kook de gewassen blaadjes waterkers kort mee en pureer. Maak een roux: meng al roerend de boter en bloem en voeg geleidelijk de waterkerssoep toe. Laat even indikken op het vuur en voeg room naar smaak toe. Kruid met peper en zout. Bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten. Schik ze in diepe borden en ¬giet er voorzichtig de waterkerssaus naast. Serveer met warm stokbrood.
Sint-jacobsvruchten in waterkerssaus is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen