Sint-jacobsvruchten in waterkerssaus

4
120 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Los de visbouillonblokjes op in 2 l kokend water. Voeg er tijm, laurierblaadjes, peterselie, jeneverbessen, de grofgesneden ui en wortel aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Kook alles even flink door en laat de bouillon dan 1 u op matig vuur trekken. Zeef de visbouillon. Kook de gewassen blaadjes waterkers kort mee en pureer. Maak een roux: meng al roerend de boter en bloem en voeg geleidelijk de waterkerssoep toe. Laat even indikken op het vuur en voeg room naar smaak toe. Kruid met peper en zout. Bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten. Schik ze in diepe borden en ¬giet er voorzichtig de waterkerssaus naast. Serveer met warm stokbrood.

Sint-jacobsvruchten in waterkerssaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne rigate met gebakken paddestoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met waterkerssaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met romige waterkerssaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept