1 Meng de honing met de balsamico-azijn, kruid met peper.
2 Giet de mengeling in een diepe schaal en leg hierin de zalmfilets.
3 Laat ongeveer 30 minuten marineren, draai regelmatig om.
4 Was de aardappelen en snij in kleine blokjes, maximum 0,5 op 0,5 cm.
5 Verhit olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes goudbruin op een matig vuur.
6 Verwijder buitenste bladeren en de bittere kern uit het witloof en snipper het witloof fijn.
7 Voeg het witloof toe aan de aardappelen wanneer deze goudbruin zijn en bak het geheel nog een 5 tal minuten op een hoger vuur.
8 Kruid aardappelen en witloof met pezo, controleer de gaarheid van de aardapelen, voeg van het vuur weg wat rucola toe, roer goed om.
9 Verhit een anti-kleefpan, neem de zalmporties uit de marinade en bak deze gedurende 1 à 2 minuten, of tot de zalm begint te karameliseren, zorg er wel voor dat de zalm niet te fel karameliseert.1
0 Draai de zalm om en bak nu de andere zijde.1
1 Draai het vuur uit en laat de zalm nog enkele minuten rusten in de warme pan.1
2 Schep de aardappelsla op warme borden, leg daar bovenop de zalm, druppel wat marinade op het bord.
Zalm met aardappelsla, witloof en rucola is een recept van Solo Open Kitchen