Witloof met zalm

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de witloof schoon en was ze. Kook de witloof 15 min in gezouten water. Smelt de boter, roer er de bloem door en laat de roux 5 min onder voortdurend roeren bakken op matig vuur. Giet er de visbouillon en de witte wijn bij, roer flink en laat de saus indikken. Roer er melk door tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout. Roer er een handvol geraspte kaas door. Rol de witloof in een plakje zalm en schik ze in een ingevette ovenschaal. Giet er de kaassaus over, bestrooi met de rest van de kaas en bak de gratin 15 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Serveer er aardappelpuree bij.

Witloof met zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept