Zalm uit het potje

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Omdat de zalm in het potje wordt afgesloten door het laagje geklaarde boter blijven de potjes een aantal dagen goed in de koeling. Lekker met geroosterd brood en een kleine salade. De rauwe zalm wassen onder de koude kraan en in visbouillon gaar pocheren. De vis uit de pan nemen en samen met de gerookte zalm en de boter in de keukenmachine pureren. Het zalmmengsel op smaak brengen met citroensap, peper, zout en een mespunt vers gemalen nootmuskaat en over de pasteipotjes verdelen. De bovenkant glad strijken en met een dunne laag gesmolten, geklaarde boter afdekken. De potjes tot gebruik in de koelkast weg zetten.
  • 2 Smakelijk

Zalm uit het potje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept