Scampi's met zoetzure saus

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi’s, verwijder met een scherp mesje het darmkanaal.
  • 2 Was en snipper het preiwit.
  • 3 Schil de peer en snij ze in stukjes.
  • 4 Wrijf de champignons schoon en droog.
  • 5 Bak de pellen van de scampi's apart met witte wijn.
  • 6 Zeef dit en houd het vocht bij.
  • 7 Stoof het preiwit, de peer en paddenstoelen even aan in de hete olijfolie.
  • 8 Voeg de azijn en de wijn bij.
  • 9 Dek af en laat 5 min. stoven.1
  • 0 Voeg de scampi's bij. 1
  • 1 Kruid ze met een mespunt kerriepoeder, zout en peper.1
  • 2 Giet er het vocht van de scampischalen bij. 1
  • 3 Dek af en laat nog 4 tot 5 min. stoven, tot de scampi’s rozerood en dus gaar zijn.1
  • 4 Schik alle ingrediënten op een voorverwarmd bord en werk af met kervelpluksels.1
  • 5 Eet smakelijk.

Scampi's met zoetzure saus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept