Zoek
Scampi’s met knoflooksaus.
4
45 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
24 scampi's
boter
3 teentjes knoflook
6 el noilly prat (vermout)
2 el water
2 dl room
2 el gehakte peterselie
2 tomaten
1 courgette
1 chillipeper
peper en zout
Bereiding
1
Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en kruid ze.
2
Bak ze in de boter en voeg er de gehakte knoflook aan toe. (Hoog vuur en kort bakken).
3
Blus met de vermout en het water en voeg de room toe. (Haal de scampi's even uit het vocht om te vermijden dat ze te lang mee koken).
4
Achteraf kan je ze nog even mee laten doorwarmen.
5
Laat het vocht inkoken tot de saus gebonden is en doe er de peterselie bij.
6
Pel en ontpit de tomaten (emonder) en snijd ze in blokjes (concasser).
7
Snijd ook de courgette in blokjes.
8
Stoof tomaten en courgette met de chilipeper in wat boter.
9
Serveer de scampi’s met de saus en serveer er een lepel chiliratatouille over.1
0
Garneer met een takje peterselie.1
1
Dien op met stokbrood dat besmeerd is met boter.1
2
Binden kan met room en/of maïzena.1
3
Eet smakelijk.
Scampi’s met knoflooksaus. is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met citrusvruchten
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokantje van asperges en scampis
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept