Tonijnsteak met kruidensaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 We pellen de tomaten, verwijderen de pitjes en snijden het vruchtvlees in blokjes.
  • 2 We oliën de tonijnsteaks lichtjes in met een borsteltje en kruiden ze langs beide kanten met pezo en besprenkelen ze met citroensap. We grillen de steaks gedurende 2 à 3 minuten goudbruin in een grillpan en houden ze warm onder aluminiulfolie.
  • 3 We smelten in een steelpannetje de boter, voegen er mosterd en room bij en kruiden af met cayennepeper en pezo. We brengen kortstondig aan de kook en voegen de blokjes tomaten en bieslook toe. We serveren de tonijnsteaks overgoten met saus, een schijfje gepelde limoen en gebakken krielaardappeltjes of aardappelpuree.
  • 4 Heerlijk met een fris slaatje en een glaasje witte wijn: Bordeaux sec of een Entre-deux-mers of een Italiaanse Pinot Grigio of een Verdecchio.

Tonijnsteak met kruidensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-panpizza met lamsworstjes en kruidensaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met chorizo en tomaatjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met Italiaanse groenten en kip
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse winterstoof met komijnenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taugésalade met gegrilde tonijn
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tonijnsteak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnsteak met ovenkrieltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept