1Snij de prei in fijne ringen en snij de paprika in kleine blokjes.
2 Breng de melk aan de kook met 2 dl water, een blokje visbouillon, tijm, laurier, peper en zout.
3 Leg er de diepgevroren tarbotfilets in, zoveel mogelijk naast elkaar. Dek de pan af en breng de vis zachtjes tot net onder het kookpunt.
4 Intussen smelt u 2 eetlepels boter in een kookpan (niet laten kleuren) en doet er de preiringen en de paprikablokjes in. Roer om en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Blus met ½ dl witte wijn en laat afgedekt 5 minuten stoven.
5 Voeg de mascarpone toe, het citroensap, basilicum en 2 eetlepels kookvocht van de vis. Laat lichtjes inkoken en bind indien nodig met instant roux.
6 Schik op elk bord een visfilet en lepel er wat saus rond. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en geef er aardappelpuree bij.
7 Men kan ook nog een gestoofd stronkje witloof, gestoomde broccoli of bloemkool als extra groenten toevoegen.
8 Eet smakelijk.
Tarbotfilets in een paprika-preisausje is een recept van Solo Open Kitchen