Pladijs in citroensaus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blancheer acht champignons 2 min.in gezouten water met citroen.Snij de resterende champignos fijn en stoof ze gaar in 25gr boter.Wrijf het broodkruim door een zeef voeg de champ. de blokjes tomaat de peterselie en zeste van limoen p.z.Bind met de helft van een los geklopt ei
  • 2 Kruid de pladijs en leg met de velzijde naar boven(verwijderd).Beleg met spinazie en het broodkruimmengsel,rol ze op en steek vast met een houten prikker.
  • 3 Schik in een beboterde vuurvaste schotel en gaar ze in een voorverwarmde oven 190°ongeveer 15min.Bereid een roux met de overige boter bloem visfumet,voeg citroensap toe
  • 4 Nappeer een bodem saus op het bord leg er de gevulde pladijsrolletjes op,versier met de champignos en geroosterde amandelscilfers.
  • 5 Smakelijk

Pladijs in citroensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Vissoep
Voorgerecht
Bekijk recept
Goujons van pladijs met tartaarsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pladijs (schol) met bospaddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept