2 Snij de champignons in plakjes en blancheer ze kort. Stoom de sint-jakobsvruchten 4 minuten.
3 Snipper de sjalot en fruit hem in de solo. Voeg de bloem toe en laat al roerend even bakken om de bloemsmaak te verwijderen, maar zeker niet bruinen. Blus met visbouillon en wijn. Breng al roerend aan de kook. Voeg de room toe en kruid met pezo.
4 Vul 4 schelpen met telkens 2 sint-jakobsvruchten, champignons en garnalen. Lepel er saus over tot de schelp mooi gevuld is. Bestrooi met paneermeel en gemalen kaas. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5 Serveer met warm maantje bladerdeeg, of enkele toastjes.
6 Wat drinken wij hierbij: een frisse droge witte wijn, een Meursault of een Puligny-Montrachet of een Sauvignon Blanc.
Goudgeel gegratineerde sint-jakobsvruchten is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten