Goudgeel gegratineerde sint-jakobsvruchten

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°.
  • 2 Snij de champignons in plakjes en blancheer ze kort. Stoom de sint-jakobsvruchten 4 minuten.
  • 3 Snipper de sjalot en fruit hem in de solo. Voeg de bloem toe en laat al roerend even bakken om de bloemsmaak te verwijderen, maar zeker niet bruinen. Blus met visbouillon en wijn. Breng al roerend aan de kook. Voeg de room toe en kruid met pezo.
  • 4 Vul 4 schelpen met telkens 2 sint-jakobsvruchten, champignons en garnalen. Lepel er saus over tot de schelp mooi gevuld is. Bestrooi met paneermeel en gemalen kaas. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 5 Serveer met warm maantje bladerdeeg, of enkele toastjes.
  • 6 Wat drinken wij hierbij: een frisse droge witte wijn, een Meursault of een Puligny-Montrachet of een Sauvignon Blanc.

Goudgeel gegratineerde sint-jakobsvruchten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cajunkip met paprika
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
karbonade met kruidenkorstje en komkommersalade
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrijst met kalfsvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept