Gepocheerde zalm in Hollandse saus (Hollandaise)

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de zalmmoten met wat citroensap en het kruidentuiltje in water zachtjes gaar, kruid met pezo, of, u kunt ze ook kruiden met pezo en besprenkelen met citroensap en gaar stomen
  • 2 Smelt de boter en laat die even borrelen, laat even staan, zodat de vaste stoffen bezinken.
  • 3 Gebruik alleen de heldere (geklaarde) boter.
  • 4 Klop de eigelen samen met het citroensap op en doe er een mespuntje cayennepeper en een soeplepel water bij. Zet het mengsel op een zacht vuurtje en controleer al kloppend de dikte, het mengsel mag niet koken. Als het kookpunt nadert, kunt u er eventueel een scheutje room aan toevoegen (facultatief). Giet nu al kloppend, langzaam de geklaarde boter erbij totdat je een mooie homogene saus krijgt. Kruid eventueel bij met wat zout en cayennepeper.
  • 5 Leg de zalmfilets op 4 zeer warme borden, nappeer met de saus, of geef er de saus apart bij.
  • 6 Serveer met gekookte aardappeltjes en gekookte of gestoomde groene asperges en een half maantje gebakken bladerdeeg (in de zomer witte asperges).

Gepocheerde zalm in Hollandse saus (Hollandaise) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Heilbot caprese-style
22 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergelasagne met sappige tomaatjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoektaartje met zalm en Hollandaisesaus
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde asperges met gebakken sint-jakobsvruchten en hollandaisesaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept