Zoek
witloof en gerookte zalm
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 stronkjes witloof
8 sneden gerookte zalm
250 g grijze garnalen
8 dl room
400 g mascarpone
3 blokjes visbouillon
150 g gemalen kaas
2 glazen witte wijn
maïzena express
peper en zout
bouquet garni
enkele takjes tijm ter garnering
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°.
2
Reinig het witloof en kook het met de bouquet garni beetgaar in een bodempje water.
3
Giet de wijn in een pan, zet op een laag vuurtje en smelt er de bouillonblokjes in. Voeg er de room aan toe en roer stevig.
4
Schep er de mascarpone bij en laat smelten onder voortdurend roeren. Indien de saus te vloeibaar is, dik ze dan in met maïzena express.
5
Knijp het overtollige vocht uit de witloofstronkjes en rol ze elk in een plak gerookte zalm.
6
Leg de rolletjes zij aan zij in een ovenschaal en overgiet ze met de saus waaraan je de helft van de garnalen hebt toegevoegd.
7
Bestrooi met de kaas en plaats 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.
8
Bestrooi met de rest van de garnalen en garneer met een takje tijm.
witloof en gerookte zalm is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept