Griet met asperges

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kopjes (5 cm) van de geschilde aspergestengels en houd apart.
  • 2 Versnijd de rest van de asperges in kleine blokjes. Giet de room in een steelpannetje en voeg de aspergestukken toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen onder deksel. Verwijder het deksel en laat inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is, kruid met nootmuskaat en pezo..
  • 3 Stoom de grietfilets samen met de aspergekoppen gedurende 10 tot 12 minuten in een stoompot of -oven.
  • 4 Schep de griet op de borden. Laat een klontje boter smelten in de saus.
  • 5 Overgiet de vis met de saus en leg er de aspergepunten bij.
  • 6 Serveer met gekookte aardappeltjes en versier met gehakte platte peterselie of koriander.

Griet met asperges is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saltimbocca van griet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze
0 min
Bekijk recept
Verpakte griet
0 min
Bekijk recept
Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie
0 min
Bekijk recept