Pasta vongole

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de schelpjes tot het water volkomen helder blijft.
  • 2 Snipper het sjalotje en de knoflook fijn. Snij het chilipepertje (zonder zaadjes) in ringetjes. Snij de prei in stukjes. Stoof alles samen aan in de olijfolie.
  • 3 Blus met de wijn, voeg er het tomatenconcentraat aan toe en leng eventuel aan met enkele eetlepels water. Breng aan de kook. Doe er een takje tijm bij en voeg er de schelpjes aan toe. Kruid met peper uit de molen.
  • 4 Laat op een hevig vuur 3 tot 4 minuten onder deksel koken, tot de schelpjes open zijn.
  • 5 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en verdeel over diepe borden. Lepel er de schelpjes, het kookvocht en de groenten bij. Voeg er wat olijfolie aan toe. Werk met peterselie af.
  • 6 TIPS : je kunt de venusschelpjes vervangen door mosselen of tellines.

Pasta vongole is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept